Pilestredet Park

Tema: Byøkologi

Oslo skal få sitt eget senter for byøkologi og innovasjon. Byøkologi handler om samspillet mellom menneske og natur i byen, og senteret skal koble sammen mennesker og ideer for å skape en grønnere og smartere by.

Plakat av økologisk minifestival OASE:Kjelsrud
Vil du bygge biehotell, sette poteter, lære om bokashi-kompostering eller lage regnbed? Eller høre om byutviklingen i området? Da bør du komme på byøkologisk minifestival i Kjelsrudparken på Furuset den 21. juni.
Hanna E. Marcussen
114 navneforslag kom inn i konkurransen om nytt navn til byøkologisk innovasjonssenter. – Vi er svært imponert over kreativiteten, og vinnerforslaget er inspirert av flere, sier byråd Hanna E. Marcussen.
Pilestredet Park
Hvem vet egentlig hva byøkologi er, og hvem har nytte av begrepet? ByplanOslo har spurt en forsker som kan svare – og folk på gata på Grünerløkka.
Kristian Vea
– Vi nærmer oss en anbefaling på hva et byøkologisk innovasjonssenter kan være i Oslo, og hvilke aktiviteter vi kan sette i gang med i 2017, sier prosjektleder Kristian Vea fra Plan- og bygningsetaten. – Dette året har vi brukt til å samle innspill fra mange ulike aktører, og vi har fått med oss mange gode råd.
Hanna Marcussen Plan- og bygningsetaten byråd for byutvikling
Byrådet vil etablere et nytt innovasjonssenter som skal jobbe med det grønne skiftet i byen. – Det kan jo ikke hete byøkologisk innovasjonssenter, smiler byråd Hanna E. Marcussen. – Derfor ber jeg om hjelp slik at vi kan finne et nytt navn som forteller at dette senteret handler om grønt, smart byliv.
Oppstartsverksted for byøkologisk innovasjonssenter
Byøkologisk innovasjonssenter fikk en solfylt oppstart 7. september. Over 160 personer møtte opp på Månefisken for å dele sin kunnskap og erfaring med kommunen.
Andreas Capjon
Landbruk i Oslo – hørte vi noen le? Ok, 200 kyr, 156 sauer og 3 geiter er ikke mye. Men det gror i storbyen: I bakgårder, parker, kjøkkenhager, på terrasser og tak. Urbant landbruk er i vinden.