ÅPEN DAG: Slik kan omgivelsene rundt Kong Håkon 5s gate se ut om noen år. Bebyggelsen mot fjorden lar vente på seg, men den 24. mai er det duket for offisiell åpning av selve Kongegaten med aktiviteter for både barn og voksne. Illustrasjon: Statens Vegvesen og Vianova.

Velkommen til Åpen dag i Bjørvika

Velkommen til åpning av Kong Håkon 5s gate og Åpen dag i Bjørvika lørdag den 24. mai fra klokken 12.00 - 16.00. Det blir et omfattende program med gratis aktiviteter for både barn og voksne både i Kong Håkon 5s, Dronning Eufemias gate, på Sukkerbiten og på Sørenga.

Planene for Bjørvika strekker seg fra Revierkaia i vest til Grønlikaia i øst. Det tidligere havne- og trafikkområdet utvikles nå til et nytt og sentrumsnært byområde med nær kontakt til fjorden, og vil bli preget av kulturaktiviteter og moderne, spennende arkitektur.

Den nye bydelen vil være på nær 700 dekar, noe som tilsvarer nesten 100 fotballbaner. 40 prosent av arealet blir parker, plasser, havnepromenade og allmenninger, 20 prosent blir gater og fortau, og 40 prosent skal bebygges. 7-8 000 mennesker vil bo og 15-20 000 mennesker vil arbeide i Bjørvika.

Utbyggingen er et av de mest omfattende byutviklingsprosjektene i Oslo i nyere tid. Planleggingen har pågått mer eller mindre i 20 år, og bydelen forventes tidligst å være ferdigstilt i 2018-2020.

Åpen dag i Bjørvika er et årlig arrangement i samarbeid med flere aktører i Oslo. Her er det gratis aktiviteter for store og små. Under finner du et kart over hva som skjer hvor.

MANGE AKTØRER: Åpen dag i Bjørvika er et årlig arrangement i samarbeid med flere aktører i Oslo. Nummer på kartet viser hva som skjer hvor.

Åpning av Kong Håkon 5s gate 

Statens vegvesen inviterer til fest i Kong Håkon 5s gate, med gratis aktiviteter. Blant annet serveres Norges største vafler, det blir olabilløp og informasjon om vegprosjektene i Bjørvika. Kong Håkon 5s gate åpnes for ordinær trafikk i juni 2014.
Aktivitetspunkt 1 (Se kart over): Kong Håkon 5s gate, nordre ende. 

Omvisninger 

Kulturetaten v/ Middelalderbyen Oslo - Ladegården arrangerer omvisninger i Middelalderparken. Det blir også omvisning langs sjøkanten fra Kong Håkon 5s gate til Sukkerbiten ved Oslo Guidebureau. Avganger kl. 13.00, 13.30, 14.00, 14.30 og 15.00.
Aktivitetspunkt 1: Starter i Kong Håkon 5s gate, nordre ende. 

Botanisk vandring 

Statens vegvesen tilbyr botanisk vandring i Dronning Eufemias gate og Kong Håkon 5s gate. Bli med grøntkoordinatoren og lær om trærne som kommer fra hele kloden, og hør om tankene bak grønne gater.
Avganger kl 12, 13, 14, og 15.
Aktivitetspunkt 1: Starter i Kong Håkon 5s gate, nordre ende. 

Bjørvikas offentlige rom 

Bjørvika Utvikling AS informerer om planene og utbyggingen av de syv allmenningene, parkene og den 3 km lange havnepromenaden gjennom Bjørvika.
Aktivitetspunkt 2: Kong Håkon 5s gate. 

Bli kjent med Bjørvikas fortid 

Byarkivet viser glimt fra Bjørvikas historie tilbake til 1800-tallet. Lær mer om kilder til byhistorien
Aktivitetspunkt 3: Kong Håkon 5s gate.

Se hva som skjer i Bispevika 

Her kan du høre om Oslo S Utviklings planer for utviklingen og utbyggingen av Bispevika. Bispevika blir en kombinasjon av boliger, handel, kontor og allmenninger.
Aktivitetspunkt 4: Kong Håkon 5s gate. 

Fotball og moro i Bjørvika 

Bjørvika Sportsklubb stiller med små mål til mini-fotballkamper og morsomme konkurranser med eller uten ball. Det blir t-skjorter og andre giveaways som premieres bort i konkurransen.
Aktivitetspunkt 5: Kong Håkon 5s gate. 

Servering av kortreist mat 

Kompass og co gjør alt fra dyrking av grønne rom og takhager til streetfood og kafédrift. De er en gruppe sosialentreprenører som gir ungdom arbeid i hele syklusen fra jord til bord. På Åpen dag serverer de Jambalaya – en smakfull gryterett med kortreiste og økologiske ingredienser.
Aktivitetspunkt 6: Kong Håkon 5s gate.

En smakebit fra den multikulturelle bydelen 

Bydel Gamle Oslo v/ Senter for flyktninger og innvandrere ønsker å presentere senteret med ordinære tjenester og forskjellige prosjekter. Samtidig vil vi ta dere med på en liten reise tilbake i tid.
Aktivitetspunkt 7: Kong Håkon 5s gate.

Åpen dag:
Bjørvika 24. mai 2014

Koordineres av Statens vegvesen og Plan- og bygningsetaten. Disse deltar:

 • Bjørvika Sportsklubb
 • Bjørvika Utvikling AS
 • Byarkivet
 • Brann- og redningsetaten
 • Deichmanske bibliotek
 • HAV Eiendom AS
 • Herligheten parsellkollektiv
 • Kompass og co
 • Kulturbyggene i Bjørvika
 • Kulturetaten
 • Munch-museet
 • Norsk design- og arkitektursenter,
 • ByVerkstedet med Tøyenkontore og SKO Sykkelkjøkkenet Oslo
 • Norsk Maritimt Museum
 • Oslo Havn KF
 • Oslo S Utvikling AS
 • Plan- og bygningsetaten
 • Ruter
 • Statens vegvesen E18
 • Bjørvikaprosjektet
 • Sørenga Utvikling KS
 • Veidekke Eiendom AS

DRONNING EUFEMIAS GATE

Kjør hydrogenbuss i Bjørvika 

Som et av de første hovedstadsområdene i verden, har Oslo og Akershus nå hydrogenbusser der eneste utslipp er 100% ren vanndamp. En av disse moderne bussene vil betjene utvalgte stopp på Åpen dag og ankommer holdeplassene ca. hvert 15. minutt.
Aktivitetspunkt 8: Se egen busstrase. 

Se modeller av Bjørvikautbyggingen

Velkommen til OperaKvarteret og Oslo S Utvikling sitt nye informasjonssenter. Her kan du få informasjon om mangfoldet på bygulvet, kontor og bolig i OperaKvarteret. Vi har modeller av Bjørvika og OperaKvarteret.
Aktivitetspunkt 8: Dronning Eufemias gate 16 (Vismabygget) 1. etasje med inngang fra Stasjonsallmenningen

Utsikt fra leilighet i OperaKvarteret

Velkommen til visning av møblert leilighet i 11. etasje i Boligtrinn III.
Aktivitetspunkt 9: Rostock gate 7 (Det hvite marmorbygget med terrasseleiligheter på toppen). Inngang fra passasjen gjennom bygget.

ØYA SØR FOR OPERAEN - SUKKERBITEN 

Arkeologiske funn fra Bjørvikautgravingene

Norsk Maritimt Museum har vært engasjert i utgravninger av havneområdene i Bjørvika fra og med undersøkelsen av Operatomten i 2003. I år er det utgraving av Deichmannstomta og et nytt skipsvrak, kalt Paléhaven I som er i fokus.
Aktivitetspunkt 10: Sukkerbiten.

Gratis båttur

Bli med på en guidet båttur i havna. Få et annerledes blikk på Fjordbyen, Bjørvika og den nye godshavna i Oslo sett fra sjøsiden. Avganger kl 13, 14 og 15. Turen varer i ca 45 minutter. NB! Begrenset antall plasser.
Aktivitetspunkt 11: Sukkerbiten.

Møt byplanleggerne

Nysgjerrig på prosjektet Havnepromenaden i Oslo? Eller hvor Lambda, det nye Munch-museet, kommer i Bjørvika? Og hva skjer akkurat nå i andre deler av Fjordbyen? Plan- og bygningsetaten har noen svar, tanker og ideer som vi gjerne deler med deg. Spør oss!
Aktivitetspunkt 12 og 1: Informasjonspaviljongen – Sukkerbiten oh Kong Håkon 5s gate. 

Bli kjent med Oslo nye hovedbibliotek

Oslo skal få nytt hovedbibliotek på tomta mellom Oslo S og Operaen. Nytt Deichmanske bibliotek skal stå på plass i 2017. Kom innom oss for å få mer informasjon om bygget, innholdet og arkitekturen.
Aktivitetspunkt 12: Sukkerbiten.

Bli kjent med Lambda

Oslo kommune skal bygge nytt Munchmuseum, Lambda, i Bjørvika. Bygget skal huse både Munch-museet og Stenersen-samlingene.
Aktivitetspunkt 12: Sukkerbiten.

Hva skjer i Bispevika og Bjørvika?

HAV Eiendom AS’ tomteportefølje strekker seg langs vannkanten fra Havnelageret i vest til Kongshavn i øst. ”Sukkerbiten” eies av HAV Eiendom AS. På sin stand her vil HAV Eiendom AS presentere sine prosjekter og fremdriftsplaner.
Aktivitetspunkt 13: Sukkerbiten.

Brannbil

Brann- og redningsetaten stiller med brannbil og –mannskap. Her kan små og store barn sitte bak rattet på en moderne brannbil, se og prøve noe av utstyret på brannbilen og lære om hva Brann- og redningsetaten gjør for byen.
Aktivitetspunkt 14: Sukkerbiten.

SØRENGA

Kjenn bryggestemningen på Sørenga

Ta gangbroen fra Operaen og over til Sørenga. Kom innom vårt nye visningssenter og se på salgsutstillingen vår. Her kan du se modell av hele Sørenga og få orientering om leiligheter til salgs. Hør på foredrag med Kari Nissen Brodtkorb. Det vil også bli omvisninger, rebusløp og moro for liten og stor. Nyt utsikten og sjøen med en matbit fra Promenaden Mat & Vinhus og Evita Espressobar. Gratis parkering i felles p-hus for deg som kommer med bil.
Aktivitetspunkt 15: Sørenga.

Bli kjent med Sørengstranda

Sørengstranda er et nytt og spennende prosjekt like over broen fra Sukkerbiten i Bjørvika. Veidekke Eiendom AS har et godt bemannet visningssenter og vil vise deg planene for prosjektet. Det blir gratis servering av grillmat fra Strøm Larsen.
Aktivitetspunkt 16: Sørengas havnepromenade ved flytebroen. 

Opplev parsellhagen og bikuber i Herligheten

Herligheten parsellkollektiv er Bjørvikas grønne oase! Her blir det ansiktsmaling for barn og workshops om bier, urban matproduksjon og økologisk kompostering. De byr på grillpølser og saft.
Aktivitetspunkt 17: Loallmenningen – du kan ta buss til Sørenga eller gå via flytebroen.