Rundt 100 frammøtte fikk se de 21 bidragene fra plan- og idékonkurransen om hvordan Hovinbyen kan bli. Utstillingen er i Kabelgaten 22 på Økern, og er åpen for alle fram til 8. februar.

Den første kvelden var meningene mange foran de store veggplansjene. Og flere vil det forhåpentligvis bli. For det er ikke småtterier som venter på det 1100 dekar store området Hovinbyen:

– Vårt største byplan-grep på lang tid som kan møte befolkningsveksten. Dessuten det viktigste prosjektet etter Fjordbyen, mener Bård Folke Fredriksen. For her kan det bli opptil 27 000 boliger, næringsbygg, parker, torg, møteplasser med mer. Og nyskapingen skjer nesten midt i byen. For som byråd Fredriksen muntert påpekte; nå skal veksten og utviklingen ikke skje «på landet», altså i drabantbyene, men i bynære strøk.

– Dette er utvidelsen av den tette byen. Nå skal byen finne seg selv igjen, den erobrer mellomområder som industrisamfunnet etterlot seg, sa byråden i sin åpningstale.

Navnet Hovinbyen omfatter områder særlig i bydel Bjerke, men også i bydelene Alna, Grünerløkka og gamle Oslo. Her finnes kjente Oslo-strøk som Økern, Løren, Bryn, Haraldrud, Bjerke m.fl.

Utfordringene er særlig å utvikle en eller flere identiteter for området, samt håndtere eksisterende infrastruktur.
Byplansjef Ellen de Vibe