Babylykke ved Olaf Ryes plass

På en benk ved fontenen på Olaf Ryes plass sitter bestevenninnene Victoria Sirnes og Anja Pettersbakken, sistnevnte med 3,5 måneder gamle Elvira på fanget. 

– I dag koser vi oss med is, prater og funderer over livet, forteller de. Begge er glad i Oslos parker, Victoria har nylig flyttet til sin yndlingspark, Kubaparken. 
– Jeg liker veldig godt at det er så mange gratis konserter med verdensmusikk der. Kommer til å bo der i sommer. 

Anja tror parkbruken kommer til å forandre seg nå som hun akkurat er blitt mamma for første gang. – Jeg liker å gå barbeint i gresset, nå sitter jeg på en benk, ler hun. Begge foretrekker store, grønne parker, så man kan gjemme seg litt bort og grille. St. Hanshaugen og Torshovdalen er også blant favorittene. 

– Det er viktig å føle seg trygg, og i Oslo-parkene er det stort sett god stemning. Bare folk ikke blir for fulle.

Om noe kunne bli bedre i parken? – Tilgang på toaletter og søppelhåndtering.

Oppdag Et fint sted 

Maibritt Christensen liker å utforske byen og oppdage hemmelige perler. Hun inviterer ByplanOslo med til en høyde ovenfor Carl Berner. 

– La meg få vise deg Et fint sted, sier hun. Stedet er ikke bare fint, det heter faktisk Et fint sted.
– Dette er en liten minnepark over fire helt vanlige mennesker som organiserte en av de sentrale flyktningerutene til Sverige under 2. verdenskrig. Fra gartneriet i Sukkertoppveien ble 1000 nordmenn reddet fra nazistene, forteller Maibritt og guider oss oppover en liten grusvei og viser oss utplasserte granittstjerner som forteller historien. Maibritt synes det er fint å komme hit og reflektere over historien, friheten og heltemodig innsats, samtidig som hun kan nyte naturen og utsikten over Oslo. 

– Ellers er jeg veldig glad i St. Hanshaugen, men savner parkkveldene. Det var et veldig familievennlig tiltak. Det er også veldig fint rundt Østensjøvannet, om det kan kalles en park.

Hva som er viktig for en god park? – Den må ha store trær og gode benker. 

– Jeg veldig glad i St. Hanshaugen, men savner parkkveldene. Det var et veldig familievennlig tiltak.
Maibritt Christensen