Folk i parken

ByplanOslo lurer også på hva oslofolk flest synes om parkene, hva de bruker dem til, hva de savner og hva som er favorittparken. Her er svarene vi fikk:

Danser kizomba i Sofienbergparken

Sofienbergparken syder av liv når sola skinner, her kan det være opptil 3000 mennesker i løpet av en varm sommerdag. Mange har funnet veien hit denne søndagen. Musikk fra mange slags breddegrader slåss om oppmerksomheten. Folk danser, griller, leker med små barn og ruser seg på livet. Valdemiro Machado fra Angola danser kizomba – en tradisjonell angolansk pardans – med norske Sofie. Han er i parken med gode venner for å ha det gøy, høre på musikk, danse og sole seg. 

– Jeg liker denne parken, her klarer man å puste frisk luft og slappe av og det er god plass. Her kan man høre på musikk eller slappe av med en bok, og man danser friere her enn inne på en mørk fest.

Valdemiro er i parken flere ganger om dagen, han jobber som miljøarbeider og brukerne hans liker å spise lunsj i det grønne. 

Hva som er en bra park? – Den har lekeplass for barn, toaletter og et sted å kaste søppel. Og vann man kan avkjøle seg i når det er varmt.

Sommerfest i Frognerparken

I utkanten av Frognerparken har Oslo guideforening sin sommerfest før turistsesongen setter inn for fullt. Heidi Merete Opsahl Olsen, Søren Swensen og Yumo Terashima vet mer om Frognerparken enn de fleste, og går gjennom parken utallige ganger i løpet av en sesong. Søren har dessuten bodd ved parken i 20 år og kan historien på rams, mens Yumo kan fortelle at Vigelands skulpturer er berømte i hjemlandet Japan og trekker mange japanske turister til Norge. 

– Jeg går i parken for å grille eller jogge. Jeg er mye på Myrraløkka, men også i Sofienbergparken og St. Hanshaugen. Nå får jeg snart utenlandske gjester, og da blir det mye parkliv, sier hun.

– Min favoritt er Slottsparken, sier Heidi, som neste år har en sønn i H.M. Kongens garde. Søren er mye i Frognerparken, men anbefaler også Ekebergparken, Vår frelsers gravlund og historisk vandring langs Akerselva.

Om hva som er det beste med Frognerparken? – At den er åpen for alle formål hele tiden, hele året, og at det er livsprosjektet til én eneste mann.

 

– Det beste med Frognerparken er at den er åpen for alle formål hele tiden, hele året, og at det er livsprosjektet til én eneste mann.
Søren Swensen