Bymodellen hos Plan- og bygningsetaten
Bymodellen av Oslo er en av de største bymodellene i Europa og står i resepsjonen hos Plan- og bygningsetaten.

Opplev bymodellen på Kulturnatt!

Vil du se hele byen på én kveld? På Kulturnatt 15. september kan du oppleve vår 3D-printede bymodell, se Oslo gjennom AR-briller og du kan forme landskapet i en interaktiv sandkasse.

– Vi gleder oss veldig til Kulturnatt, sier Stein Moen, enhetsleder for plan- og temakartenheten i Plan- og bygningsetaten. I fjor kom det ca. 200 på besøk, og vi er klare til å ta i mot større innrykk i år.

Det blir også foredrag fra Bykuben, Oslo byøkologiske senter og prosjektet Bilfritt byliv – og ikke minst kake til de besøkende.  

Bymodellen av Oslo er en av de største bymodellene i Europa. Den er 5 x 7 meter og satt sammen av 360 3D-printede moduler i ca. A3-størrelse. Hvert eneste hus har fått formen det har i virkeligheten, og terrenget er nøyaktig og naturtro. En touchscreen styrer seks projektorer som lyssetter modellen. Lysshowet kan vise kulturminner, vannveier, nybygg, grøntområder, høyder over havet og mye mer. På Kulturnatt får du se modellen, og du kan lære mer om hvordan den lages.

Statens kartverk låner ut en kinetisk sandkasse, hvor du ved å forme terrenget i sandkassa kan endre kartet. Ved å ta på AR-briller kan du se Oslo som hologram.   

Bymodellen detaljer
Program på
Kulturnatt

Kl. 19ByKuben – Oslo senter for byøkologi presenterer Vann til begjær og vann til besvær

Kl. 20  Hvordan planlegge bilfritt byliv?

Kl. 21  ByKuben – Oslo senter for byøkologi presenterer Vann til begjær og vann til besvær

Vi har åpent kl. 18–23.