Fredrik Tischbein
– Vi håper den nye løsningen «Send post i saken» i saksinnsyn skal gjøre det enklere å kommunisere med oss i pågående plan- og byggesaker, sier Fredrik Tischbein, prosjektleder for prosjekt elektroniske tjenester.

Nå blir det enklere å sende inn dokumenter til sak

Plan- og bygningsetaten fortsetter sin satsing på nye digitale tjenester. Nå blir det enklere å sende inn henvendelser og dokumenter i pågående plan- og byggesaker.

Tjenesten «Send post i saken» gir deg muligheten til å sende inn søknader, uttalelser og tilleggsopplysninger i plan- og byggesaker via nettløsningen Saksinnsyn.

– Vi håper den nye løsningen i saksinnsyn skal gjøre det enklere å kommunisere med oss i pågående plan- og byggesaker, sier Fredrik Tischbein, prosjektleder for prosjekt elektroniske tjenester.

Raskere og tryggere post
Løsningen vil gjøre at brukerne kan sende inn henvendelser til plan- og bygningsetaten på en enklere, raskere og tryggere måte. Fram til nå har kommunikasjonen gått gjennom vanlig postgang eller e-post. Med den nye løsningen kan brukerne også sende inn mer dokumentasjon enn det som er mulig via e-post.

– Men også for plan- og bygningsetaten vil prosessen bli enklere. Vi vil få mindre manuell jobbing, og våre saksbehandlere vil få henvendelsene inn tidligere enn før.

Alle typer henvendelser
Brukerne kan sende inn en rekke ulike henvendelser via den nye tjenesten.

– Brukerne får mange valgmuligheter. De kan sende inn tilleggsdokumentasjon til saken sin. De kan søke om igangsettingstillatelse. De kan søke om ferdigattest. Og de kan klage på vedtak i saken, forteller Tischbein.

Henvendelsen vil være tilgjengelig på Min side underveis og etter innsending. Der får brukerne også svar på henvendelsen.

Slik gjør du det:
  • Gå til www.saksinnsyn.oslo.no.
  • Søk opp en adresse.
  • Du finner da knappen «Send post».
  • Fyll ut fra liste hva innsendelsen gjelder (tittel på innsendelse).
  • Om du ikke er logget inn må du logge deg på med elektronisk ID. Du kan velge mellom MinID, BankID eller Buypass. 

Se også video nederst i saken.