Den totalrenoverte bygningen hadde opprinnelig en effektiv betongkonstruksjon og grunnform, men disponeringen av arealene og de tekniske løsningene var utdaterte. Etasjene er nå åpnet opp med store åpne fellesarealer og dagslys-mengden i de relativt dype kontoretasjene er økt med nye glassfelt i fasadene. Glassfeltene åpner opp mot den flotte utsikten og omgivelsene på Helsfyr, og fornyer fasaden.

Fasadene er etterisolerte og vinduene nye, men store deler av teglsteinen er beholdt og forankrer bygningen til Fyrstikktorget og eldre industribebyggelse. Besøkende skal oppleve at bygningen er imøtekommende og inviterende. Hovedinngangen har fått en godt synlig plassering og er åpen med god takhøyde og luftighet. I en romslig foajé knyttes inngangen sammen med kantine, loungeområde og møterom/konferansesenter i 2. etasje.

Bygningen er supplert med materialer av høy kvalitet både utvendig og innvendig. Materialene er valgt for å tåle hard daglig bruk, og for å gi følelsen av robusthet. Ulike typer naturstein og lys ask gir en opplevelse av både tyngde og letthet.

Prosjektet inngår i miljøsatsningen FutureBuilt og var det første totalrehabiliterte bygget med sertifiseringen BREEAM-NOR Excellent i Norge. Bygningen har tiltrukket seg leie-takere med høye miljøambisjoner; Miljødirektoratet og Undervisningsbygg.