Alt er nært

Baard Schumann, administrerende direktør for Selvaag Bolig, som er en av de større utbyggerne i Hovinbyen, tror imidlertid barnefamiliene vil komme for å bli.

– Barnefamilier ønsker mer og mer å bo i byen. Det er en utvikling vi særlig har sett de siste ti årene. Men de forventer gode uteområder og umiddelbar nærhet til butikker, restauranter, barnehager, skole og andre servicetilbud. Det man trenger i hverdagen være i nærheten. Og det får de, sier Schumann. Han trekker frem Løren som eksempel på hvor populære de nye prosjektene er.

– På Løren har Selvaag bygd 1500 boliger, og vi skal bygge 1000 til. I tillegg kommer minst 1000 boliger til fra andre utbyggere. Dette er et svært stort byutviklingsgrep med en helt ny bydel bygget opp fra grunnen, og det er blitt veldig flott. Kommunen har vært flink til å planlegge dette, sier Schumann, og understreker at han er særlig opptatt av å bygge for barn.

– Barn må ha kort avstand til store grøntarealer og steder hvor de kan leke trygt. På Løren har vi også etablert Peer Gynt-parken som er blitt veldig populær. Skulpturene er utført av en rekke kunstnere og har ulike motiver fra Peer Gynt. Slik gir Selvaag noe tilbake til beboerne, og løper ikke bare videre til neste utbyggingsprosjekt. Det er helt i Selvaags ånd.

 Tenk langsiktig om oppvekstmiljøet

Solveig Synnøve og Øyvind Holmby og barna har bodd i sin romslige enebolig i villastrøket på Hasle de siste fire årene. Tomten, som er på halvannet mål, arvet han da farmoren gikk bort. Da var valget enkelt.

– Det er jo et privilegium å kunne bygge og etablere seg her. Det er veldig fint å ha sitt eget hus, som man har bygget selv og kan utvikle videre, sier Øyvind. Begge mener at forutsigbare skolekretser er viktig for å få barnefamilier til å bli.  

– Man må også tenke mer langsiktig på hvordan man skal ivareta et godt oppvekstmiljø. Ungene trenger fritidstilbud, også de som ikke liker kor, korps og idrett, sier Solveig.

– Tenk så fint om man kunne etablert en fritidsklubb i lokalene til gamle Arcus. Det ligger midt imellom de tre ungdomsskolene i området, og kunne gitt ungene et godt møtested og et alternativ til mer organiserte fritidsaktiviteter.

– Barn må ha kort avstand til store grøntarealer og steder hvor de kan leke trygt.
Baard Schumann