Arkitekturprisen tidligere vinnere

Oslo bys arkitekturpris

Oslo bys arkitekturpris er en årlig kommunal hederspris som gis bygg eller landskapsanlegg som bidrar til å heve, utvikle og fornye den estetiske kvaliteten på stedet. Vinneren offentliggjøres når prisen deles ut i Oslo rådhus i oktober. Oslo bys arkitekturpris kan gis til alle typer byggverk og anlegg innenfor bygrensen.

- Oslo bys arkitekturpris viser at også hverdagsbygg kan være blant de fineste, sier Joakim Skaaja, leder for Oslo arkitektforening. Hvem synes du fortjener prisen for det fineste bygget eller byrommet i Oslo i fjor? Vi må ha forslaget ditt innen 23. februar.
Mat- og merkevarehuset på Grünerløkka Foto Adam Stirling Member Media AS.jpg
Man må ikke bygge nytt for å vinne priser. Årets vinnere av Oslo bys arkitekturpris jubler over at juryen trakk fram en ombygging som fullverdig arkitektur.
Oslo bys arkitekturpris collage
– Alle mener noe om byen, sier enhetsleder Gunn Heggelund i Plan- og bygningsetaten. – Nå har du muligheten til å fortelle oss hvilke bygg og byrom du mener fortjener Oslo bys arkitekturpris for 2017.
Ullevål tårn
«Et fremragende eksempel på nyskapende og svært vellykket boligbyggeri». Juryen var i godlune da den delte ut Oslo Bys arkitekturpris 2016 til Ullevål tårn.
Akerselvallmenningen Foto: SLA
– Årets kandidater viser et godt utvalg av byggeprosjekter både i offentlig og privat regi, sier Ellen Hellsten, leder for Rådet for byarkitektur. Det er plukket ut 25 kandidater som skal konkurrere om å vinne Oslo bys arkitekturpris 2016.
Rådet for byarkitektur
Byrådet har utnevnt nye medlemmer i Rådet for byarkitektur. – Oslo er i rask endring, med store områder som skal transformeres de neste tiårene. Det skal skje med tydelige mål for klima, estetikk og livskvalitet. Medlemmene av rådet for byarkitektur utgjør en viktig stemme for god arkitektur i Oslo og har bred kompetanse innen feltet. Jeg ser frem til at de engasjerer seg i sentrale temaer som berører Oslos utvikling fremover, sier byråd for byutvikling Hanna E. Marcussen.
oslo bys arkitekturpris Dronninga landskap Plan-og bygningsetaten
For første gang har et grøntanlegg vunnet Oslo bys arkitekturpris. Bjerkedalen park og Dronninga Landskap trakk det lengste strået i årets konkurranse.
Prisen ble opprettet av bystyret i 2000 og utdelt første gang to år senere. Fra 2002 til 2009 hadde Oslo bys arkitekturpris et årlig tema. Fra 2010 ble prisen åpen for alle nye bygg og landskapsanlegg.