Utbyggingen på Frysja er i gang. Samtidig sikrer en profesjonell «idédugnad» at de offentlige rommene skal holde høy standard.
- Oslo bys arkitekturpris viser at også hverdagsbygg kan være blant de fineste, sier Joakim Skaaja, leder for Oslo arkitektforening. Hvem synes du fortjener prisen for det fineste bygget eller byrommet i Oslo i fjor? Vi må ha forslaget ditt innen 23. februar.
Det litt tørre navnet «Saksinnsyn» skremmer ikke: 5500 besøkende hver dag viser at nett-tjenesten er viktig for mange i Oslo.
Mange er opptatt av utviklingen av Rødtvet. Nå inviterer vi naboer, grunneiere og lokale lag og foreninger til å delta i diskusjonen om hvordan Rødtvet skal være i framtiden.
I år vil Oslo ha 100.000 adresser. Noen nye, de fleste gamle – og alle er de livsviktige. Å holde styr på dem er et omfattende arbeid.
Det skal handle om innovasjon, gode ideer, tverrfaglighet, klima og miljø. Oslo kommune stiller med to tomter – og utlyser konkurranse om hvordan de best kan bygges ut.
MEDVIRKNING: Byråd for byutvikling Hanna E. Marcussen ønsker at flere grupper skal engasjere seg tidlig i planprosesser, og taler her til deltakere på folkemøte i Oslo rådhus. Foto: Kristina Breivik, Oslo kommune
– Vi må motivere flere til å engasjere seg i planene for byen vår tidlig i prosessene. Folks lokalkunnskap er nøkkelen politikerne trenger til å ta gode avgjørelser, medvirkning er demokrati i praksis, sier Hanna E. Marcussen, byråd for byutvikling i Oslo.
Tog nederst, busser på toppen. Korte avstander og stadig flere reisende. Oslo S kan bli det helt store møtestedet – og en viktig brikke i utviklingen av indre by.
På Norsk folkemuseum står en gammel murgård fra 1860-årenes Kristiania. Wessels gate 15 er pyntet til jul, og forteller historier om boligskikker og hjemidealer gjennom mer enn 100 år. Samtidig feires moderne jul i nye Wessels gate 15, sentralt i Oslo.
Oslo Kommune
Dyretråkk, sjeldne planter og kulturminner skal registreres når kommunen utformer sine planer. Men hva med barna? I Bydel Alna tar de barna med på råd når de utformer planer for Trosterud og Haugerud.
Lysaker fra lufta
Lysaker skal bli noe mer enn stedet du shopper eller passerer i stor fart. Oslo og Bærum lanserer en felles plan for offentlige rom for å kombinere elv, parker, boliger, handel og trafikk.
Har du en god idé til hva en 308 meter lang nyoppusset rådhusbrygge kan brukes til? Hvis svaret er ja, vil Oslo Havn veldig gjerne høre fra deg.
Benedicte Bull i aksjonsgruppa «Stopp ødelegging av Nedre Grefsen» er provosert over å bli kalt «NIMBY» av politikere.
Er de bortskjemte eplehageeiere som ikke tar ansvar, eller er de engasjerte aktivister som vil bevare nabolaget sitt? Av sine motstandere blir de gjerne kalt «NIMBY – Not in my Back yard». På den andre siden står «YIMBY»-aktivistene. De som sier ja til fortetting og høyhus.

Sider

Kortnytt

Vil du ha nyhetsbrev?

ByplanOslo er et gratis nettmagasin fra Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune. Vi skriver om områdeutvikling, planer og prosjekter i byen vår. Nyhetsbrevet kommer en gang i måneden. Registrer deg under!

@planogbygning